Krep Kumaş Nedir?
Oldukça hafif bir yapıya sahip olan krep kumaş genel olarak yaz kıyafetlerinde tercih edilen bir kumaş türüdür. Bu kumaş türü birden fazla kumaşın bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Hava akımı geçirgenlik oranı oldukça fazla olduğu için sıcak aylarda konforlu bir kullanım sunmaktadır.
Yapıları gereği yumuşak ve doğal olan bu kumaşlar konforu seven kişiler tarafından tercih edilen bir kumaş türü olmuştur. Krep tarzı kumaş aynı zamanda likralı ve esnek yapıdadır. Bu yüzden gündelik yaşamda rahat bir kullanım sağlar. Bu içeriğimizde krep tarzı kumaşın özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili detayları bulabilirsiniz.
Krep Kumaşın Özellikleri
Özellikle de yazın sıklıkla tercih edilen krep tarzı kumaşın en belirgin özelliği hafif yapıya sahip olmasıdır. Hafif yapısı ise konforlu bir kullanım sağlar. Bu yüzden yaz mevsimlerinde sıklıkla tercih edilen bir kumaş türüdür.
Bir diğer önemli özelliği ise hava geçirgenliğidir. Krep tarzı kumaştan yapılmış kıyafetler hava geçirgenliği ile üzerinizde yokmuş hissi verir. Bu sayede yazın harika bir seçenek haline gelirler. Aynı zamanda farklı vücut tiplerine de uyum sağlar, vücuda yapışma yapmaz.
Krep tarzı kumaşın ham maddesi ipek, viskoz ve pamuktur. Birden fazla malzemenin bir araya gelmesi ise oluşur. Kolay kolay buruşmayan krep kumaş dökümlü görüntüsü ile şık bir kumaş türüdür.
Krep Kumaş Kullanım Alanları
Moda sektöründe pek çok tasarımcının kullandığı krep tarzı kumaşlar, genellikle yazlık ürünlerde tercih edilmektedir. Bu kumaş türü tamamen kullanıcı odaklı olduğu için esneklik ön planda tutulur. Genel olarak elbise, pantolon, gömlek, şort ya da etek gibi kıyafetlerin üretiminde sıklıkla tercih edilmektedir. Aynı zamanda abiye dikimlerinde de krep tarzı kumaş kullanımı yaygındır.
Doğal ve hassas yapısı olan krep tarzı kumaşı yıkarken oldukça dikkat etmek önemlidir. Çamaşır makineleri doğal kumaşların yıkanması için her zaman uygun değildir. Bu yüzden alacağınız ürünün yıkama talimatlarına mutlaka dikkat etmelisiniz. Üzerinde yazan kurallara dikkat etmezseniz kumaş çekme yapabilir. Krep tarzı kumaşlar genel olarak 30 ile 40 derece arasında yıkanmaktadır. Doğru talimatlarda yıkarsanız kumaşınız zarar görmez.
Sonuçta; hava geçirgenlik oranı yüksek olan bu kumaşlarla terleme problemlerinizi ortadan kaldırırsınız. Özellikle de krep kumaş yaz mevsimlerinde rahatınız ve konforunuz için kullanabileceğiniz bir üründür.
Triko Kumaş Nedir? Özellikleri, Kullanım Alanları, Merak Edilenler ve SSS
Triko Kumaş Nedir? Triko kumaş, tekstil dünyasında konforun ve esnekliğin buluştuğu özel dokuma türlerinden biridir. [...]
Nis
Medine İpeği Kumaş: Özellikleri, Kullanım Alanları ve Bakımı
Medine İpeği Kumaş Nedir? Medine ipeği kumaş, adını aldığı Suudi Arabistan’ın Medine şehrinden esinlenerek üretilmiş [...]
Nis
Viskon Kumaş Nedir? Özellikleri, Kullanım Alanları, Bakımı ve SSS Neler?
Viskon Kumaş Nedir? Viskon kumaş, doğal selüloz liflerinden elde edilen, yumuşak dokulu ve konforlu bir [...]
Mar
Fisto Kumaş Nedir? Özellikleri, Kullanım Alanları ve Bakımı
Fisto Kumaş Nedir? Fisto kumaş, pamuklu veya karışımlı ipliklerden üretilen, üzeri işlemeli ve delikli desenlere [...]
Mar
Dalgıç Kumaş Nedir? Nasıldır? Terletir mi? Esnek mi? Tüylenme Yapar Mı?
Dalgıç Kumaş Nedir? Dalgıç kumaş, esnek, dayanıklı ve vücudu saran yapısıyla tekstil dünyasında yaygın olarak [...]
Şub
Kadife Kumaş Nedir? Asaletin ve Şıklığın Dokusu
Kadife Kumaş Nedir? Kadife kumaş, yumuşak dokusu, parlak yüzeyi ve lüks görünümü ile tekstil dünyasının [...]
Şub
İpek Kumaş Nedir? Lüksün ve Zarafetin Simgesi
İpek Kumaş Nedir? Özellikleri, Çeşitleri ve Kullanım Alanları İpek kumaş, doğanın en zarif ve lüks [...]
Oca
Sandy Kumaş Nedir? Şıklık ve Rahatlık İçin İdeal Tercih
Sandy Kumaş Nedir? Sandy kumaş, ince ve hafif yapıya sahip bir kumaş türüdür. Çoğunlukla polyester, [...]
Oca