Kaşe Kumaş Kullanım Alanı
Moda dünyasının zamansızlarından biri olan kaşe kumaş sıcak tutması ile bilinir. Hatta öyle ki düşük gramajlı bir çeşidinden dikilen giysi bile sıcacık tutar. Dolayısıyla kış modasında kendine iyi bir yer edinmiştir. Özellikle düz kesim kıyafetlerde tarz ve şık duran bu kumaşın en belirgin özelliği gramajlı olmasıdır. Dokuma tekniğiyle üretilen bu kumaş türü ayrıca oldukça tok bir görünüme sahiptir. Kaşe kumaş kullanım alanı ise oldukça geniştir.
Kaşe Kumaş ve Özellikleri
Manto ve pardösü dikiminde sıklıkla kullanılan kaşe, yünlü ve dokuma tekniğiyle üretilen bir kumaş türüdür. 2/2 dimi örgü ile ince strayhgarn ve ince iplikle dokunmaktadır. Ardından dinkleme işlemi yapılan kumaşın yüzeyi bu sayede keçeleştirilmektedir. İnce yani gramajı düşük olan çeşitleri özellikle döpiyeslik olması ile ünlenmiştir. Bunun yanında daha kalın çeşitleri kışlık kaban ve montlara tarz bir hava katar.
Yünlü olmasıyla sıcak tutan bu kumaş türü, kışlık kumaş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alır. Sık dokunduğundan ise çok tok bir yapısı vardır. Ayrıca su tutmaz ve çabuk kurur. Bu sayede yağışlı günlerde bile rahatla giyilebilmektedir. Uzun ömürlü, kolay buruşmayan, terletmeyen yapısı ise kullanıcılara kolaylık sağlar. Keçeleştirilmiş yüzey yapısından dolayı hafif soluk görünen yapısı ise vintage bir tarz yaratır. Bunun yanında düz renk, karışık renklerde, çizgili ve farklı gramajlarla da üretilen birçok türü vardır.
Kaşe Kumaş Kullanım Alanları Nelerdir?
Gramajlı olmasına ve tok durmasına rağmen hafif bir yapısı olan bu kışlık kumaş türü, bu özellikleriyle kullanıcılarına kolaylık sunar. Bu sayede özellikle kışın üst üste giyinmenin getirdiği ağırlık hissini minimize eder. Yünlü olması sayesinde ise terletmez ve sağlıklıdır. Dolayısıyla birçok moda unsurunda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu kumaşın kullanıldığı alanlar şu şekildedir:
- Ceket
- Kaban
- Yelek
- Takım elbise
- Tayyör
- Etek
- Pardösü
- Mont
- Pantolon
Sahip olduğu eşsiz özellikler ile kaşe kumaş moda için üzerinde rahatlıkla oynanan bir malzemedir. Özellikle renk ve gramaj çeşitliliği ise kullanım alanını her geçen gün genişletmektedir. Özetle hem kıyafetleri tasarlayarak imzasını atanları hem de kendi tarzını yansıtmak isteyenleri memnun eden bir malzemedir. Yeter ki kumaşın hakkını veren ellerle buluşsun.
Poplin Kumaş Nedir? Özellikleri, Kullanım Alanları ve Avantajları
Poplin Kumaş Nedir? Poplin kumaş, sık dokuma tekniği ile üretilen, genellikle pamuk, polyester veya ipek [...]
Ara
Keten Kumaş: Doğal ve Şık Seçim
Keten Kumaş: Doğal ve Şık Seçim Keten kumaş, tarih boyunca dayanıklılığı, nefes alabilir yapısı ve [...]
Kas
Oduncu Gömleği Kumaş Özellikleri
Oduncu Gömleği Kumaş Oduncu gömleği genellikle kalın, dayanıklı ve sıcak tutan bir kumaştan yapılır. Bu [...]
Ara
Peluş Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanı
Peluş Kumaş Nedir? Peluş kumaş, yumuşak ve tüylü bir dokuyla karakterize edilen bir tür kumaştır. [...]
Kas
Simli Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları
Simli Kumaş Nedir? Simli kumaş, genellikle üzerinde parlak, ışıltılı veya ışıldayan efektler bulunan özel bir [...]
Eki
Likralı Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları
Likralı Kumaş Nedir? Likralı kumaş, esneklik ve rahatlık sağlamak için likra lifi (spandex) içeren kumaş [...]
Eki
Kışlık Kumaş Çeşitleri ve Fiyatları
Kışlık Kumaş Çeşitleri Kışlık kumaşlar, soğuk hava koşullarına karşı daha iyi bir koruma sağlamak için [...]
Eyl
Kumaş Pantolon Kumaş Çeşitleri
Kumaş Pantolon Nedir? Kumaş pantolon ifadesi, genellikle kumaştan yapılmış bir pantolonu ifade eder. Kumaş pantolonlar, [...]
Eyl