Zamana Meydan Okuyan Kareli Kumaş

Net çizgileri ile maskülen olduğu kadar sevimli bir havaya sahip kareli kumaş zemin rengi haricinde en az iki renkten oluşur. Milimetrik karelerden oluşabileceği gibi daha büyük ebatta da olabilir. “Pötikare” veya “ekose kumaş” olarak da anılan bu kumaş türü, giyimden ev tekstiline kadar birçok farklı alanda kendine yer bulur. Kendine has tarzı ile özellikle takım elbise ve pantolonlara ise şıklık katar. Bunun yanında kadın etek ve ceketleri için de zengin bir kaynak oluşturur.

Kareli Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Kullanılacağı alana ve renk kombinasyonuna göre farklılıklar gösteren kareli kumaş, giyim sektöründe sıklıkla kullanılır. Kışlık olanlar kalın ve gramajlı üretilirken, yazlık kumaşlar ise tiril tirildir. Bu kumaş türüne özellikle takım elbise ve ceketlerde çok sık karşılaşırsınız. Bunun yanında gömleklerde, montlarda, yeleklerde, eteklerde ve taytlarda da görebilirsiniz. Özetle hemen hemen her türlü giyim eşyasında bu kumaşa rastlayabilirsiniz. Kışlık moda unsurlarında yünlü iplikler ile üretilebilirken yazın ise keten ve poplin türü olabilir. Hammaddesine göre olarak ise doğal ve sentetik şeklinde iki gruba ayrılmaktadır.

Ekose kumaş giyim yanında ev tekstili alanında gözde bir kumaştır. Özellikle son yıllarda country tarz ev dekorasyonunda yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Mutfak perdelerine verdiği sevimli görünüm ile evlerin ambiyansını şirin ve sıcak kılar. Bunun yanında bebek odası dekorunda ve nevresim takımlarındaki kullanımı da gün geçtikçe popülaritesini artırmaktadır. Ayrıca piknik ile özdeşleşen masa örtüsü ve sofra bezinde de bu kumaşı görmek mümkündür. Sandalye ve yer minderlerinde de sıklıkla karşılaşabilirsiniz.

Kareli Kumaş Özellikleri

Pötikareli kumaş görüntüsü genellikle dokuma aşamasında elde edilmektedir. İstenilen kare büyüklüğü atkı ve çözgü raporunun aynı olmasıyla elde edilmektedir. Tezgâh türü olarak ise jakar veya armürlü tezgahlarda okunabilmektedir. Bunun yanında örme, baskı, yakma veya kesme gibi ilave işlemlerle de kare görünüm elde edilebilmektedir. Ancak bu kumaş dendiği zaman akla ilk gelen genelde dokuma kaynaklı olanlardır.

Kare kumaşlar özellik olarak yıkandığı zaman çekme yapmaz. Bunun nedeni boyalı ipliklerle üretilmesi ve özellikle pamuklu olmasından kaynaklanır. Fakat bu demek değildir ki bu kumaş asla çekme yapmaz. İpliklerin özelliklerine, apre gibi son gördüğü işlemlere ve diğer proseslere göre bu durum değişebilmektedir. Tüm bu özellikleri ile bu kumaş türü son derece kullanışlı bir tekstil ürünüdür. Dolayısıyla kumaşçı vitrinlerinde farklı renk ve farklı ebatlardaki karelerle görebilmeniz mümkündür.

Kareli Kumaş Modellerimiz

En Yeni Kumaş Modellerimiz

Yeni

Belmando Viskon Empirme Kumaş

Puantiyeli Belmando Viskon Kumaş

330,00
Yeni

Mayo Kumaşı

Mayo Kumaş Turkuaz

875,00
Yeni

Mayo Kumaşı

Mayo Kumaş Sarı

875,00
Yeni

Mayo Kumaşı

Mayo Kumaş Saks Mavi

875,00
Yeni

Mayo Kumaşı

Mayo Kumaş Lavanta

875,00
Yeni

Mayo Kumaşı

Mayo Kumaş Krem

875,00
Yeni
Yeni
875,00
Yeni

Mayo Kumaşı

Mayo Kumaş Gri

875,00
Yeni

Mayo Kumaşı

Mayo Kumaş Fuşya

875,00
Yeni
Oduncu Gömleği Kumaş Özellikleri

Oduncu Gömleği Kumaş Oduncu gömleği genellikle kalın, dayanıklı ve sıcak tutan bir kumaştan yapılır. Bu [...]

Peluş Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanı

Peluş Kumaş Nedir? Peluş kumaş, yumuşak ve tüylü bir dokuyla karakterize edilen bir tür kumaştır. [...]

Simli Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları

Simli Kumaş Nedir? Simli kumaş, genellikle üzerinde parlak, ışıltılı veya ışıldayan efektler bulunan özel bir [...]

Likralı Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları

Likralı Kumaş Nedir? Likralı kumaş, esneklik ve rahatlık sağlamak için likra lifi (spandex) içeren kumaş [...]

Kışlık Kumaş Çeşitleri ve Fiyatları

Kışlık Kumaş Çeşitleri Kışlık kumaşlar, soğuk hava koşullarına karşı daha iyi bir koruma sağlamak için [...]

Kumaş Pantolon Kumaş Çeşitleri

Kumaş Pantolon Nedir? Kumaş pantolon ifadesi, genellikle kumaştan yapılmış bir pantolonu ifade eder. Kumaş pantolonlar, [...]

Kumaş Çeşitleri

Kumaş Çeşitleri Kumaşlar, farklı liflerin, ipliklerin veya elyafların çeşitli yöntemlerle bir araya getirilmesiyle oluşturulan tekstil [...]

Ribana Kumaş Nedir?  Özellikleri ve Kullanım Alanı

Ribana Kumaş Nedir? Ribana kumaş, genellikle giyim ürünlerinin manşetleri, yakaları, bel bantları ve bazen tamamen [...]